Asko, Ikea, Sconto, odlište se!

Minima Design | Asko, Ikea, Sconto, odlište se!

Něco jiného než Ikea, Asko

Už jako malá holka jsem se ráda procházela velkými obchodními centry, kde se to hemžilo nábytkem, různými bytovými doplňky a dekoracemi. Byla jsem schopná strávit v prodejnách klidně i několik hodin, mými oblíbenými byly především Ikea, Möbelix, Asko či Sconto, kde jsem si pozorně prohlížela a zkoušela různé vystavené kousky. Užívala jsem si procházky uličkami a představovala si, že jednoho dne sama navrhnu něco, co bude ostatním dělat radost a kolem čeho budou chodit okouzleni stejně, jako jsem tehdy byla okouzlena já. Také si vzpomínám, když rodiče stavěli dům, pomáhala jsem jim vybírat vybavení, jezdili jsme do obchodů, kde jsem opět sbírala další inspirace a nápady.

Některé kousky byly zajímavé, některé méně, ale pořád jsem cítila, že to není přesně to, co hledám. A už v té chvíli se mi v hlavě zrodila myšlenka, že přece mohu sama vymyslet cokoli. Už tehdy jsem se inspirovala nabízenými kousky a pak dokonce zkoušela sama vyrábět z materiálů, co jsem měla doma k dispozici. Design a prostor mě začal bavit víc a víc, takže kromě obchodních center jsem začala později navštěvovat výstavy, galerie a studovat design a architekturu.

Nyní jsem architektka a o bytový design se zajímám již mnoho let. Prostor vnímám jako scénu, které je potřeba dát srdce, aby mohla ožít a hrát svou roli. Řešení prostoru dokážu sama rozvrhnout a naladit. Důležitou roli v něm vždy hraje vybavení. Nenavrhuji už jen pro sebe a nejbližší okolí. Ale jsou to klienti, jejichž prostory utvářím a chci, aby v nich byli spokojení a šťastní. Proto dbám na každý prvek a chci, aby designový nábytek byl opravdu promyšlený.

Většinou mám jasnou představu, jak má daný prvek v prostoru fungovat a vypadat. Proto je někdy opravdu obtížné najít to, co si představuji. Na tento fakt jsem postupně začala reagovat tím, že jsem jednotlivé nábytkové kousky začala navrhovat sama ve spolupráci s řemeslníky.

V prodejnách stále sbírám inspirace a především náhled a zkušenosti běžných uživatelů. A tak se postupně začala rodit nová, inovativní značka. Která spojuje myšlenku – design a kvalitní práci. Díky tomu můžeme dát srdce Vašemu prostoru. DeMarco design

Zpět do Blogu