ÚVAHA O ŠTĚSTÍ ZA ČASŮ KORONAVIRU

Minima Design | ÚVAHA O ŠTĚSTÍ ZA ČASŮ KORONAVIRU

Cítíme to všichni a rozhodně to není nic příjemného. Stejně tak jako celý svět si i Česká republika prochází skutečně těžkým obdobím.

Navozovat negativní atmosféru je ale to poslední, co bych tímto článkem chtěla způsobit. Právě naopak, když odhlédneme od toho, jak je náš každodenní život omezen, spoustu z nás to vede k zamyšlení, zda tato zvláštní doba může přinést i nějaká pozitiva. Věřím, že ano, protože právě v těchto těžkých dnech musí každý z nás na všem hledat i to pozitivní. A právě tato pozitivní energie je to, co nám pomůže překonat všechny nástrahy, které nám současná situace staví do cesty.

Když už například nemůžeme jít do naší oblíbené kavárny, máme více času se zamyslet. Naše životy se pocitově zpomalily a právě v takových chvílích je dobré se zastavit, zhluboka se nadechnout a rozhlédnout se kolem sebe. Člověk hned uvidí, jak krásný svět nás každý den obklopuje. Uvidíme, jak jsme byli vůči jeho krásám slepí v době, kdy bylo vše samozřejmostí a my jsme jen spěchali od jednoho zážitku k druhému, nebo si z pomyslného seznamu otráveně odškrtávali jednu povinnost za druhou.

Jen se dobře podívejte, co všechno hezkého nás každodenně obklopuje. Venku už všechno kvete, jaro je v plné síle a kolem nás je spousta krásy, energie a potenciálu – v přírodě i v nás lidech, jen je potřeba ho spatřit a správně využít! Zamyslete se tedy nad tím, v jakém prostředí trávíte nebo byste chtěli trávit svůj čas. Uvědomte si, jak naše smysly reagují na to, co máme ve svém bezprostředním okolí, které materiály nám dělají radost a navozují příjemný pocit, které nikoliv. Představte si, jak krásně se můžete cítit tam, kde je vše vyladěno podle Vašich představ, prostě v prostředí, kde je Vám dobře. Kde každý detail navozuje pocit lehkosti, ucelenosti a souznění s Vaším vnitřním naladěním.

Vybírejte si to nejlepší

A právě o to se snažíme. Spatřili jsme ten potenciál v přírodních materiálech kolem nás, v šikovných rukách lidí, v nápadech… Proč dovážet inspiraci a materiály přes půlku světa, když všechen ten potřebný potenciál máme všude kolem sebe? Jak jsem již říkala, stačí se jen rozhlédnout a zamyslet se nad tím, jaké materiály Vám navozují příjemné pocity. Protože vše, co nás obklopuje, má naprosto zásadní vliv na naše naladění, zdraví, vitalitu i psychiku.

Proto si vybírejte jen to nejlepší. Naplňte svůj interiér pozitivní energií, krásnými materiály, láskou a ohleduplností. Přeji Vám mnoho štěstí a hlavně pevné zdraví. Nezapomeňte, že #spolutozvladneme 🙂

Zpět do Blogu